Werknemers productiever door variëteit in werkruimten

Van de werknemers die werken in een flexibel-werkplekconcept met veel keuze zegt 85 procent dat de werkomgeving hen in staat stelt productief te werken. Bij flexibel-werkplekconcepten met weinig keuze is dit slechts 35 procent. Dit blijkt uit onderzoek onder meer dan 120.000 werknemers.

Bij werkplekconcepten met een grote keuze aan werkruimten zeggen de werknemers voor 87 procent tevreden te zijn over de informele ruimten. Werknemers met weinig keuze zijn dit slechts voor 15 procent.

Dezelfde verschillen zijn zichtbaar bij stilteruimten: 68 procent versus 30 procent, en kleine vergaderruimten: 60 procent versus 30 procent.

“De data tonen aan dat het met flexibele werkplekconcepten vreselijk kan misgaan, maar dat als ze goed worden opgezet werknemers significant meer tevreden zijn. Het geheim zit hem dus vooral in de variëteit in kantoorruimten die je hen als werkgever biedt. De meest flexibele component van een flexibel-werkplekconcept is de medewerker, maar alleen als de werkomgeving, de technologie en het management hem die kans bieden.” Bron: HR Praktijk

Op zoek naar een nieuw werkplekconcept?

De specialisten bij Global Newspace helpen u graag. Laat uw gegevens achter in het contactformulier en wij bellen u terug.