Trends in werkomgeving met facilitaire impact

Organisaties moeten steeds wendbaarder worden georganiseerd om te kunnen meebewegen met veranderingen in de markt. Dit heeft ook impact op facility management. In een artikel werden onlangs 7 belangrijke trends beschreven. Twee daarvan hadden betrekking tot de werkomgeving.

  1. Integratie van FM, HR en ICT
  2. Klantverwachtingen managen
  3. Schaalbaarheid en flexibilisering
  4. Regie zet door
  5. Ketenintegratie tussen klant en leverancier
  6. Smart buildings
  7. Focus op beleving

Smart buildings

Slimmer en efficiënter werken in smart buildings krijgt steeds meer aandacht. Smart buildings kunnen een meerwaarde bieden op het gebied van gebruikers- en werkcomfort. Ook kunnen bezettingsdata gebruikt worden om gebouwen efficiënter schoon te maken en te onderhouden. De technologie krijgt nu stevige voet aan de grond, maar de inzet van de verzamelde data staat nog in de kinderschoenen.

Focus op beleving

Het leveren van kwalitatief goede services is niet langer voldoende, klanten hebben steeds meer behoefte aan een waardevolle belevenis. De vertaling hiervan naar de werkvloer is bepalend in welke mate een organisatie succesvol is en mensen zich daadwerkelijk welkom voelen. Dit wordt ervaren door de houding en gedrag van medewerkers, maar ook door prettige systemen, slimme processen en een fijne werkomgeving.

Bron: fmm.nl

Toe aan verandering in uw werkomgeving?

Global Newspace helpt u graag met het optimaliseren en realiseren van uw werkomgeving. Laat uw gegevens achter in ons contactformulier en wij nemen contact met u op.

Advies nodig voor uw kantoor? Wij nemen graag contact met u op:

2 + 2 = ?